Lindelunden

Lindelunden er et botilbud til borgere med psykisk sårbarhed

Som beboer på Lindelunden bliver du mødt af et professionelt personale, der giver dig den hjælp og støtte du har brug for, for at få det bedre. Vi arbejder ud fra principperne om recovery og psykosocial rehabilitering. I samarbejde med dig og med udgangspunkt i dine drømme og ønsker, finder vi ud af den hjælp og støtte som du har brug for.

Trivsel, samvær og aktiviteter

Et godt socialt samvær er vigtigt for trivslen, derfor får du løbende mulighed for at deltage i forskellige sociale aktiviteter som fx spilleaftener med bingo og andre spil, gåture, styrketræning, fælles spisning og fester i forbindelse med højtiderne.

For at styrke din trivsel tilbyder vi NADA, forskellige idrætsaktiviteter i samarbejde med idrætsforeningen SIR98 som fx styrketræning, som arrangeres.

Du har mulighed for at deltage i rygestopworkshop og samtaleforløb i forbindelse med dette. En gang om måneden får Lindelunden besøg af en seksualvejleder, som tilbyder mande/kvinde grupper såvel som en til en samtaler.

En gang om måneden afholdes beboermøder, hvor vi bl.a. taler om trivslen, mad, sundhed og andre emner, som beboer

Beliggenhed og fysiske rammer

Lindelunden er et moderne byggeri, der ligger i naturskønne omgivelser i Trekroner. Lindelunden ligger i gå-afstand til Trekroner by og station. Lindelunden har 48 lejligheder fordelt på fire etager. Fra lejligheden er der adgang til fællesarealer – eksempelvis køkken, stue og spisestue. Desuden har vi et stort fælles spise og opholdsområde, træningscenter samt adgang til Trekroners sundhedsklinik.

Medarbejdere

På Lindelunden arbejder ca. 40 medarbejdere med sundhedsfaglig eller socialfaglig baggrund, bl.a. sygeplejersker, pædagoger, social- og sundhedsassistenter, ergoterapeuter samt en seksualvejleder. Udover de faste medarbejdere er der en gruppe af faste vikarer tilknyttet Lindelunden. Medarbejderne sikrer, at borgerne på Lindelunden har adgang til støtte hele døgnet.

Økonomi

Husleje: I 2022 koster det kr. 6796,- i leje pr måned at bo på Lindelunden. Huslejen inkluderer antenne, varme og vand.

Servicepakke: Lindelunden tilbyder desuden en valgfri servicepakke, som omfatter forplejning, tøjvask, toiletartikler og rengøringsartikler. Hele servicepakken koster ca. 4.693,50 kroner om måneden, og du vælger selv, om - og i hvilket omfang - du vil benytte den (2023 pris).

Du kan søge om tilskud til huslejen på borger.dk: Boligstøtte

Yderligere information

Lindelunden administreres og udlejes af Boligselskabet Sjælland efter almenlovens § 105.

Service ydes efter § 83 og § 85 i Serviceloven.

Tilsynsrapporter og mere info om Lindelunden, fx takster, ledige pladser, målgrupper, metoder og indsatser kan læses på Tilbudsportalen. Find det via roskilde.dk.

Lindelunden er praktiksted for sosu-assistentstuderende og pædagogstuderende.

Kontakt